Κολπακι για αμεση ανάπτυξη των δέντρων ειδικά για λεμονιές

0
106

Έχω δει πως πολλοί φίλοι έχουν φυτέψει δέντρα τα όποια δεν αναπτύσσονται Έχω μαζέψει λίγα κολπάκια που μου τα έμαθε ένας φίλος τσακάλi που δούλεψε σε φυτώριο στην Ιταλία 5 χρόνια .

Πολλοί θα πουν σιγά τώρα εγώ ξέρω κλπ όποιος νομίζει πως δεν τον ενδιαφέρει ας μην τα διαβάσει .

Αρχίζουμε καταρχάς η λακκούβα η γούβα πρέπει να είναι τουλάχιστον δυο φορές το πλάτος του φυτού και βάθος μισή φορά από το μήκος που έχει η σακούλα δηλαδή η γούβα να είναι 50χ50. Στον πυθμένα της γούβας βάζουμε 3-4 πέτρες των 5-7 εκατοστών μετά καλύπτουμε με χώμα τις πετρούλες και μετά βάζουμε το φυτό στο ποθητό ύψος να σκεπαστή δηλαδή η σακούλα και 3-5 πόντους ακόμα .

Τώρα την στιγμή που βγάζουμε το φυτό από το σακουλάκι θα δούμε πως κάποια ριζίδια έχουν βγει από το χώμα και έχουν άλλα στρίψει προς κάποια κατεύθυνση η άλλα έχουν κίνηση προς τα κάτω .Εκείνη λοιπόν την στιγμή και με προσοχή να μην σπάσει η μπάλα δηλαδή το χώμα που καλύπτει τις ρίζες κάνουμε το εξής με τις παλάμες μας τρίβουμε ελαφριά ώστε τα ριζίδια να ελευθερωθούν. Τα ριζίδια αυτά είναι που κάνουν το φυτό να ανεπτύχθη αυτά παίρνουν την τροφή και το νερό με ελεύθερα λοιπόν τα ριζίδια σκεπάζουμε με χώμα την γούβα μας απαλά

ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΤΟ ΠΑΤΗΜΑ ΣΤΟ ΧΩΜΑ ΓΥΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΦΥΤΟ
το χώμα θα καθίσει μόνο του με ένα καλό πότισμα αμέσως μετά την φύτευση . Εννοείτε πως στο χώμα θα πρέπει να ρίξουμε και κάτι πολύ καλό είναι ο ζεόλιθος η χωνεμένη κοπριά ο φώσφορος ο φίλος μου είχε πει πως στην Ιταλία έβαζαν στο χώμα της γούβας περλιτη .

Δες επίσης:  Survivor 2 -Ολες οι πληροφορίες μονο στο Tvfreaks.gr

Αφού τελειώσουμε το φύτευμα και αφού στυλώσουμε το φυτό με ένα καλάμι ώστε να μην το κουνήσει ο αέρας αλλά και να πάει ίσια κάνουμε έναν χωμάτινο κύκλο περίπου 70 πόντους ώστε το νερό να μαζεύετε και να μην φεύγει . Αυτή λοιπόν φίλοι μου είναι η σωστή μέθοδος φύτευσης.

Εάν δεν έχουμε κάνει εδαφική ανάλυση την οποία την θεωρό απαραίτητη Με παντός είδους επιφύλαξη θα σας πω δυο λόγια για την ανάπτυξη .

Το δεντράκι ειδικά όταν είναι μικρό έχει ανάγκη το νερό πρώτα και μετά το φαγητό . Το δεντράκι από την ημέρα της φύτευσης και για πέντε μέρες θέλει κάθε μέρα νερό ώστε οι ρίζες του να βγουν από την μπάλα που αναφέραμε ποιο πάνω και να ενσωματωθούν με το χώμα του κτήματος .Για έναν μήνα μόνο νερό τίποτα άλλο μετά την παρέλευση του μήνα μια κουταλιά της σούπας λίπασμα συνιστώ κομπλεζαλ έχει για μένα εξαιρετικά αποτελέσματα κάθε 3 ποτίσματα μια κουταλιά της σούπας και για 6 μήνες δηλαδή αν φυτέψουμε Μάρτιο έως τον Σεπτέμβριο αυτά θέλει το δεντράκι να φτιάξη την ρίζα του . Το δέντρο όμως μόνο κατά το 25-35 % μπορεί να τραφεί από την ρίζα για αυτό έχουμε και την λίπανση από τα φύλα η οποία είναι ποιο άμεση και λιγότερο επικίνδυνη για το φυτό .

Δες επίσης:  Όταν ο στρατός έδινε πραγματική μάχη με μπαζούκας και πολυβόλα κατά του… «τέρατος» της Χαλκίδας

Ταυτόχρονα λοιπόν με την λίπανση της ρίζας κάνουμε και διαφυλικους ψεκασμούς με τι λοιπόν αυτά βέβαια καλυτέρα με τον γεωπόνο σας εγώ βάζω σε μια ψεκαστήρα 16 λίτρων 30 γρμ ΝΤΙΣΠΕΡ χλωροφύλλη πράσινο κουτί και 40 γρμ θεουρόν είναι άζωτο τους καλοκαιρινούς μήνες βάζω και εντομοκτόνο για τον φυλλοκνίστη

Εάν ακολουθησετε αυτά που σας είπα σε ένα έτος τα δεντράκια θα έχουν περάσει τα δυο μέτρα σε ύψος και την επομένη χρονιά μιλάμε για παραγωγή ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ