Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ανεξέλεγκτη η δράση των διαρρηκτών στο λιμάνι της Νέας Αρτάκης: Στο στόχαστρο καθημερινά σκάφη – Δύο φορές λεηλάτησαν το ιστιοφόρο «Peggy»

halkidatv
halkidatv
1' ανάγνωση

Σε «ξέφραγο αμπέλι» φαίνεται πως έχει μετατραπεί το λιμάνι της Νέας Αρτάκης, με τους ιδιοκτήτες σκαφών να βρίσκονται πλέον σε καθεστώς απόγνωσης και οργής απέναντι στα αλλεπάλληλα κρούσματα κλοπών που σημειώνονται σχεδόν καθημερινά.

Χαρακτηριστική και άκρως ανησυχητική είναι η περίπτωση του ιστιοφόρου «Peggy», το οποίο βρίσκεται ελλιμενισμένο στον λιμένα της περιοχής. Μέσα σε διάστημα ελάχιστων 24ώρων, το σκάφος έγινε στόχος διαρρηκτών δύο φορές: η πρώτη επίθεση σημειώθηκε την προηγούμενη Παρασκευή το μεσημέρι, ενώ οι δράστες επέστρεψαν ανενόχλητοι χθες το βράδυ για να ολοκληρώσουν το έργο τους.

Όπως καταγγέλλεται, οι δράστες παραβίασαν και λεηλάτησαν το εσωτερικό του σκάφους, αφαιρώντας το βοηθητικό σκάφος (βαρκάκι), συσκευές ναυτιλίας όπως VHF, καθώς και πλήθος προσωπικών αντικειμένων και εξοπλισμού. Οι εικόνες από το εσωτερικό του ιστιοφόρου αποτυπώνουν το μέγεθος του βανδαλισμού, με ανοιγμένα ντουλάπια, πεταμένα αντικείμενα και εμφανή τα σημάδια παραβίασης.

 

Καταγγελία στο Λιμεναρχείο και μήνυση κατά αγνώστων

Για το περιστατικό έχει ήδη ενημερωθεί επίσημα το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας, όπου υποβλήθηκε σχετική καταγγελία, ενώ κατατέθηκε και μήνυση κατά αγνώστων για τη διπλή εισβολή και τη λεηλασία του σκάφους.

Οι ιδιοκτήτες και επαγγελματίες που χρησιμοποιούν το λιμάνι της Νέας Αρτάκης εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους, καθώς το φαινόμενο τείνει να γίνει καθημερινό, και ζητούν από τις λιμενικές αρχές:

  • Εντατικοποίηση των περιπολιών κατά μήκος των προβλητών, τόσο τις νυχτερινές όσο και τις μεσημεριανές ώρες.
  • Ενίσχυση του φωτισμού και λήψη μέτρων ουσιαστικής επιτήρησης στον χώρο ελλιμενισμού.

«Δεν μπορούμε να αφήσουμε τις περιουσίες μας στο έλεος του καθενός», τονίζουν εξοργισμένοι οι παθόντες, απαιτώντας άμεση κινητοποίηση προτού η κατάσταση ξεφύγει εντελώς από κάθε έλεγχο.

Πώς σε έκανε να νιώσεις;

Μοιράσου το άρθρο
ΕπόμενοΧαλκίδα: Νυχτερινή εισβολή σε γνωστό κατάστημα εστίασης – Το τατουάζ που «καίει» τον δράστη