Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μπάχαλο στη Χαλκίδα: Ξήλωσαν το STOP και το παράτησαν στο πεζοδρόμιο – Ανεξέλεγκτοι εργολάβοι εις βάρος της ασφάλειας των πολιτών

halkidatv
halkidatv
2' ανάγνωση

Οργή επικρατεί στους κατοίκους στο κέντρο της Χαλκίδας, καθώς βασικές πινακίδες οδικής κυκλοφορίας βρίσκονται πεταμένες στο πεζοδρόμιο εδώ και δύο εβδομάδες. Ο Δήμος Χαλκιδέων παρακολουθεί ως θεατής την επικίνδυνη αστοχία των εργολάβων.

Ένα αδιανόητο σκηνικό επικίνδυνης αδιαφορίας και έλλειψης συντονισμού εκτυλίσσεται τις τελευταίες ημέρες στην καρδιά της Χαλκίδας, με τους δημότες να βλέπουν την ασφάλειά τους στους δρόμους να θυσιάζεται στον βωμό της προχειρότητας.

Σύμφωνα με καταγγελία που έφτασε στα γραφεία του halkida.tv, στη διασταύρωση των οδών Μενεδήμου και Ιατρίδου, συνεργεία που εκτελούσαν εργασίες για την τοποθέτηση οπτικών ινών προχώρησαν στο ξήλωμα των πινακίδων σήμανσης. Ωστόσο, αντί μετά το πέρας των εργασιών να επανατοποθετήσουν τα σήματα στη θέση τους, προτίμησαν να τα παρατήσουν πεταμένα πάνω στο πεζοδρόμιο.

Στο «τυφλό» η κυκλοφορία – Άμεσος ο κίνδυνος ατυχήματος

Το πλέον εξοργιστικό της υπόθεσης είναι πως δεν πρόκειται για δευτερεύουσες πινακίδες, αλλά για κρίσιμα σήματα οδικής ασφάλειας, όπως η πινακίδα υποχρεωτικής διακοπής πορείας (STOP) και η απαγόρευση δεξιάς στροφής.

 

Εδώ και δύο εβδομάδες, οδηγοί που διέρχονται από το σημείο και δεν γνωρίζουν καλά την περιοχή κινούνται κυριολεκτικά στα τυφλά, με τον κίνδυνο πρόκλησης σοβαρού τροχαίου ατυχήματος να παραμονεύει σε κάθε διασταύρωση. Παράλληλα, οι πεταμένες πινακίδες στο πεζοδρόμιο αποτελούν εμπόδιο και παγίδα τραυματισμού για τους πεζούς και τα άτομα με αναπηρία.

Πού είναι ο Δήμος; Ποιος ελέγχει τους εργολάβους;

Το εύλογο ερώτημα που θέτουν πλέον οι πολίτες προς τη Δημοτική Αρχή και τους αρμόδιους αντιδημάρχους είναι απλό: Ποιος επιβλέπει τα έργα που εκτελούνται στην πόλη;

Είναι αδιανόητο να επιτρέπεται σε ιδιώτες εργολάβους να μετατρέπουν τους δρόμους της Χαλκίδας σε «ξέφραγο αμπέλι», να ξηλώνουν τη σήμανση της πόλης και να αποχωρούν χωρίς κανέναν έλεγχο ή κύρωση. Η εικόνα των πεταμένων πινακίδων αποτελεί μνημείο πρόχειρης διαχείρισης και πλήρους εγκατάλειψης της καθημερινότητας των δημοτών.

Το halkida.tv καλεί τις αρμόδιες τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Χαλκιδέων να παρεμβούν ΑΜΕΣΑ, να υποχρεώσουν τον εργολάβο να αποκαταστήσει τη σήμανση και να διασφαλίσουν ότι δεν θα θρηνήσουμε θύματα στους δρόμους της πόλης μας.

Πώς σε έκανε να νιώσεις;

Μοιράσου το άρθρο
ΠροηγούμενοΟ ποδηλατόδρομος της ντροπής στη Χαλκίδα: Για γέλια και για κλάματα η εικόνα της πόλης το 2026ΕπόμενοΚαταγγελία-σοκ για τη παιδική χαρά στο ολοκαίνουργιο Πάρκο Ελευθερίας – «Στον αέρα» η ασφάλεια των παιδιών, στο «περίμενε» ο Δήμος!