Η κορύφωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων στον Δήμο Χαλκιδέων φέρνει σημαντικές αλλαγές στην κίνηση των οχημάτων την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου. Με στόχο την ασφάλεια των χιλιάδων επισκεπτών και την απρόσκοπτη διεξαγωγή των παρελάσεων, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας ανακοίνωσε δέσμη έκτακτων μέτρων που θα επηρεάσουν το κέντρο της πόλης και τις βασικές οδικές αρτηρίες.
Αν σχεδιάζετε να κινηθείτε προς την παραλία ή τη Χαλκίδα την Κυριακή, δείτε αναλυτικά ποιοι δρόμοι μετατρέπονται σε πεζόδρομους και ποιες ώρες θα παραμείνει κλειστή η Παλιά Γέφυρα του Ευρίπου.
Το χρονοδιάγραμμα των απαγορεύσεων
1. Από τις 16:00 έως τις 21:00:
- Παλιά Γέφυρα Ευρίπου: Η κυκλοφορία θα διακοπεί πλήρως.
- Οδός Λιάσκα, Παπαστρατή και Μακαρίου: Απαγορεύεται η κίνηση παντός είδους οχήματος στο τμήμα από την παλιά γέφυρα μέχρι τη συμβολή με την οδό Αριστοτέλους.
2. Από τις 16:00 έως τις 23:00:
- Οδοί Μιαούλη, Τζιαρντίνι και Φαρμακίδου: Οι κεντρικοί αυτοί δρόμοι θα παραμείνουν κλειστοί για τα οχήματα μέχρι αργά το βράδυ, καθώς αναμένεται μεγάλη συγκέντρωση κόσμου για την κορύφωση των εορτασμών.
Πώς θα μετακινηθείτε προς την Κάνηθο
Για όσο διάστημα ισχύουν οι παραπάνω ρυθμίσεις, η πρόσβαση από και προς την περιοχή της Κανήθου θα γίνεται αποκλειστικά μέσω της περιοχής της Γλύφας και της Υψηλής Γέφυρας.
Οι αρχές απευθύνουν έκκληση στους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις με αυτοκίνητο στο κέντρο της πόλης και να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των στελεχών του Λιμενικού και της Αστυνομίας που θα βρίσκονται σε καίρια σημεία για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας.
Τι σημαίνει αυτό για τους επισκέπτες
Η Χαλκίδα προετοιμάζεται για ένα από τα μεγαλύτερα καρναβάλια των τελευταίων ετών. Η εφαρμογή των μέτρων αυτών σημαίνει πως το εμπορικό κέντρο και η παραλία θα παραδοθούν ολοκληρωτικά στους καρναβαλιστές. Αν είστε επισκέπτης, προτιμήστε να σταθμεύσετε το όχημά σας σε περιφερειακά σημεία και να κινηθείτε πεζή προς το επίκεντρο των εκδηλώσεων.












