Παραλία φαράγγι Αγίου Δημητρίου Νότια Εύβοια

0
14557

Το φαράγγι του Αγίου Δημητρίου, η ομώνυμη παραλία ή αλλιώς παραλία Σχινοδαύλεια και το βυζαντινό εκκλησάκι του 11ους αι. αποτελούν πραγματικά αξιοθέατα που θα αφήσουν στον επισκέπτη όμορφες αναμνήσεις. Στην παραλία εδώ γυρίστηκε και η ταινία deep end

Το Φαράγγι Αγίου Δημητρίου Ιδανικός τόπος για επίσκεψη και εξερεύνηση.Αποτελεί ένα από τα ομορφότερα φαράγγια της Εύβοιας με ιδιαίτερη σημασία για τα πουλιά και τα σπάνια φυτά!. Μια όμορφη διαδρομή πεζοπορίας ξεκινά από το χωριό του Αγίου Δημητρίου και το διασχίζουν δύο καταπληκτικά μονοπάτια. Με αφετηρία το χωριό,το ένα προχωρεί χαμηλά μέσα στο φαράγγι και καταλήγει στην πανέμορφη παραλία Σχοινοδαύλεια του Αγίου Δημητρίου ενώ το άλλο μονοπάτι προχωρεί ψηλά,απάνω από το φαράγγι και φθάνει στον οικισμό Καλέργο. Από εκεί κατηφορίζει απότομα μέχρι την παραλία Καλλιανού στο Αιγαίο.

Δες επίσης:  Παραλία Μουρτερή Εύβοιας - Κύμη

Ο υδροβιότοπος είναι καταφύγιο σπάνιων πουλιών! Χρυσαετός, πετρίτης, σπιζαετός, γεράκι, όρνιο είναι μερικά από τα πουλιά που μπορεί να συναντήσει κανείς στο διάβα του.

Η παραλία του Αγίου Δημητρίου στο τέρμα του φαραγγιού είναι απλά μαγευτική. Πρόκειται για μία απλωτή παραλία με βοτσαλάκι στη μεγαλύτερη της έκταση και λίγο άμμο στη μια άκρη. Τα νερά είναι καταγάλανα και φυσικά πεντακάθαρα.
paralia agios dimitrios evia
Η πρόσβαση στην παραλία (135km) από Χαλκίδα γίνεται οδικώς από τον κεντρικό οδικό άξονα της Νότιας Εύβοιας,μετά το Αλιβέρι στα Λέπουρα δεξιά για Κάρυστο. Στη διασταύρωση Μαρμαρίου κάνουμε αριστερά για Άγιο Δημήτριο.Η απόσταση είναι περίπου 30 χιλιόμετρα σε άσφαλτο! Φτάνοντας όμως στη διασταύρωση για το χωριό του Αγίου Δημητρίου κάνουμε αριστερά για τον οικισμό Καλλιανών. Λίγα χιλιόμετρα πιο κάτω στο αριστερό μας χέρι θα δούμε την παραλία, θα συνεχίσουμε λίγο σαν να την προσπερνάμε και στο δεξί μας χέρι θα δούμε το εκκλησάκι του Αγ Δημήτρη.! Μετά το εκκλησάκι 200 300 μέτρα πιο κάτω κάνουμε αριστερά σε ένα χωματόδρομο 500 περίπου μέτρων! Το καλοκαίρι το ποτάμι δεν κατεβάζει πολύ νερό οπότε εύκολα με το αυτοκίνητο περνάμε και το ποτάμι για να είμαστε πιο κοντά στην παραλία.

Δες επίσης:  Λιχαδονήσια Οι Ελληνικές Σεϋχέλες

Υπάρχει μια καντίνα με τα πάντα! Υπάρχουν δημόσιες τουαλέτες, Πιάνει κινητό τηλέφωνο!

Δείτε σε VIDEO την παραλία

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here