Θαλασσινό καρναβάλι Χαλκίδας 2018

0
240

Θαλασσινο καρναβάλι Χαλκιδα 2018
Η Χαλκίδα φοράει τα αποκριάτικα της και σας προσκαλεί και εφέτος στο μοναδικό θαλασσινό καρναβάλι της χώρας!

Με θέμα της τελετής λήξης «Το Χρονικό της Τροίας», ένα γεγονός που συνδέεται άμεσα με την ιστορία της περιοχής, την Αυλίδα και την έναρξη του Τρωικού Πολέμου, η Χαλκίδα σας περιμένει σε ένα ξεχωριστό υπερθέαμα με πυροτεχνήματα, ηχητικά και οπτικά εφέ. Εναέριες και θαλάσσιες γιγάντιες φιγούρες, δεκάδες πλωτά και χιλιάδες καρναβαλιστών θα συνθέσουν ένα φαντασμαγορικό σκηνικό στις 18 Φεβρουαρίου. Σε ένα ρόλο έκπληξη, η εναέρια χορευτής Κατερίνα Σολδάτου θα εμφανιστεί πραγματικά εξ ουρανού!

Ο θεσμός για το Θαλασσινο καρναβάλι Χαλκιδα 2018, που ξεκίνησε το 2016 και εντυπωσίασε τους χιλιάδες των θεατών του με την πρωτοτυπία, τη μοναδική πλοκή και τα εντυπωσιακά δρώμενα σε θάλασσα, στεριά και αέρα, διεξάγεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Και διεξάγεται…στο Στενό του Ευρίπου. Εκεί που ο Βορράς συναντά το Νότο και τα θαλάσσια ρεύματα μπερδεύονται κάτω από την συρταρωτή γέφυρα της Χαλκίδας.

Δες επίσης:  Γιώργος Σαμπάνης Ντέμη στο Daluz Αλυκές

ΒΡΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ ΕΔΩ

Το πρόγραμμα των καρναβαλικών εκδηλώσεων που ξεκίνησε την Κυριακή 28/1 και θα διαρκέσει έως την Κυριακή 18/2, περιλαμβάνει χορό, τραγούδι, δραστηριότητες και εδέσματα για κάθε ηλικία. Στα δρώμενα αυτά περιλαμβάνονται τα «Γαϊτανάκια του Ευρίπου» την Κυριακή 11/2 στις 11:30 στην παραλία Χαλκίδας, όπου μικροί και μεγάλοι πλέκουν τα μοναδικά τους Γαϊτανάκια σε στεριά και θάλασσα ενώ ακολουθεί ο «Καβοντορίτικος» χορός από 500 και πλέον χορευτές κατά μήκος της παραλίας.
Θαλασσινο καρναβάλι Χαλκιδα 2018
Το Σάββατο 17/2 έχουν προγραμματισθεί η μεγάλη παρέλαση καρναβαλιστών με ελεύθερη συμμετοχή ομάδων και η «Λευκή Νύχτα», όπου στους εμπορικούς δρόμους της πόλης θα πραγματοποιηθούν συναυλίες και υπαίθρια πάρτι, ενώ τα καταστήματα θα παραμείνουν ανοιχτά με μοναδικές προσφορές μέχρι αργά το βράδυ.

Δες επίσης:  Χαλκίδα, Γιορτή μανιταριού και διεθνούς κουζίνας στις Αλυκές - Daluz

Την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς 18/2 το πρόγραμμα ξεκινά με παιδικό πάρτι και μουσικοθεατρικά δρώμενα για τα παιδιά στις 11:30 πμ, και ακολουθούν συναυλίες και δραστηριότητες στη θάλασσα μέχρι το βράδυ, οπότε και το μοναδικό θέαμα της τελετής λήξης του Θαλασσινού Καρναβαλιού στην παραλία της Χαλκίδας υπόσχεται να σας μαγέψει.

Την Καθαρά Δευτέρα 19/2 σε όλα τα Δημοτικά Διαμερίσματα του Δήμου Χαλκιδέων θα πραγματοποιηθεί παραδοσιακό γλέντι με σαρακοστιανά εδέσματα.

ΒΡΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ ΕΔΩ

Το Θαλασσινό Καρναβάλι Χαλκίδας αποτελεί συνδιοργάνωση του Δήμου Χαλκιδέων, του Δημοτικού Οργανισμού Άθλησης, Πολιτισμού & Περιβάλλοντος Χαλκίδας-ΔΟΑΠΠΕΧ, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Επιμελητηρίου Εύβοιας ενώ τελεί υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και τη συνεργασία του Οργανισμού Λιμένων Εύβοιας-ΟΛΝΕ και των Ναυπηγείων Χαλκίδας Α.Ε.

Δες επίσης:  Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης στη Χαλκίδα Live @ Βασιλικό στις Όχθες του Λήλαντα

Θαλασσινό Καρναβάλι Χαλκίδα 2018.