Μια παραλία για λίγους…

Στο Βυθούρι ή βύθουρη θα έχετε τη μοναδική εμπειρία που προσφέρουν τα πεντακάθαρα – κρυστάλλινα νερά του Αιγαίου, με την άγρια ομορφιά που δίνουν οι τεράστιοι βράχοι που κλείνουν την παραλία δεξιά και αριστερα ενώ στο αγριο τοπίο δένει και το παλιο ναυάγιο απο ένα δουλεμπορικό σκάφος.
Η παραλία βυθούρι Γλύφαδας προσελκύει το ενδιαφέρον των φυσιολατρών ενώ η θάλασσα, σκούρα από την αντανάκλαση των μαύρων βότσαλων και της μαυρης χοντρής άμμου δημιουργεί ένα μοναδικό τοπίο. Λογω της ιδιομορφίας της παραλίας ο ήλιος την βλέπει μονο 6 ώρες το καλοκαίρι (12 με 6 περίπου)
Όπως οποιδήποτε παρθένο μέρος όμως, θέλει και την ανάλογη κούραση να το απλαύσεις
Το βυθούρι απέχει συνολικά 53km από το κέντρο της Χαλκίδας.
Διαδρομή: 48km άσφαλτος και 5,1km κακός χωματόδρομος.
vythouri-evia vythouri-evias paralia-vythouri
Αναλυτικά: Ξεκινάμε από Χαλκίδα για Βόρεια Εύβοια, περνάμε τη Νέα Αρτάκη και συνεχίζουμε για τα Ψαχνά. Φτάνοντας στα Ψαχνά μόλις περάσουμε τη γέφυρα με το ποτάμι κάνουμε δεξιά και ακολουθούμε το δρόμο για Τριάδα και Πάλιουρα έχοντας κατά νου ότι πάμε προς Άγιο Αθανάσιο (15,5km από τα Ψαχνά). Προσοχή! Δεν μπαίνουμε μέσα στην Τριάδα αλλά την αφήνουμε στα αριστερά και συνεχίζουμε το δρόμο για τον Πάλιουρα χωρίς όμως να φτάσουμε σε αυτόν, αφού όταν συναντήσουμε την ταμπέλα προς Άγιο Αθανάσιο στρίβουμε. Φτάνοντας στον άγιο Αθανάσιο υπάρχει ταμπέλα που κατευθύνει προς Γλυφάδα, Πετάλι, Βυθούρι. Αρχίζει η ανάβαση της Δίρφυς σε μια εκπληκτική διαδρομή με προορισμό την Γλυφάδα σε 17km απόσταση. Από εδώ αρχίζουν τα δύσκολα. λίγα μόλις μέτρα μετά το χωριό αρχίζει ο χωματόδρομος ο οποίος είναι 5,1km.
Να σας πώ ότι κανονικό αυτοκίνητο κατεβαίνει δεν υπάρχει θέμα να γλιστράει ή να βρίσκει ή οτιδήποτε άλλο απλά υπάρχει μόνο ρίσκο για σκίσιμο λάστιχου όπου εκεί τα πράγματα θα είναι λίγο δύσκολα. (Να δηλώσω βέβαια ως αρθρογράφος του συγκεκριμένου κειμένου ότι κατεβαίνω με συμβατικό I.X και θα δείτε αρκετά κάτω )

Δες επίσης:  Παραλία Ιππόκαμπος Beach Bar Αλυκές Δροσιάς Χαλκίδα

Καθώς κατεβαίνουμε το τοπίο γίνετε ιδιαίτερα άγριο και μαγικό ενώ η περιέργεια για το τι θα δούμε αρχίζει να κυριεύει και να κατατροπώνει την όποια ανασφάλεια για το αν κάναμε καλά που μπήκαμε στο χωματόδρομο χωρίς 4χ4.
Επειδή εδώ ακριβώς τα λόγια και οι αράδες χάνουν την αξία απλά σταματώ και σας ενημερώνω πως…
paralia vithouri
Δεν υπάρχει τίποτα μα τίποτα να αγοράσετε
Θα σας πάρει καμιά ώρα να σταματήσετε να κοιτάτε γύρω το τοπίο και να βγάζετε επιφωνήματα θαυμασμού
Νερό απαραίτητα μαζί σας.
Στην παραλία υπάρχουν πάντα ελεύθεροι κατασκηνωτές το καλοκαίρι, ελεύθερο camping κοινώς, αλλά θα πρέπει απαραίτητα να έχετε φροντήσει για φαγητό και νερό
Δεν πιάνουν κινητά

Δες επίσης:  Mostar Alterna cafe Χαλκίδα

Υ.Γ Ναι το ξέρω…Το ελεύθερο camping απαγορεύεται άλλα όταν φτάσεις εκεί κάτω είναι ΑΔΥΝΑΤΟ να μη μείνεις
ΟΙ φωτογραφίες είναι από το panoramio και το Facebook

ΣΥΝΟΨΗ ΚΡΙΤΙΚΗΣ
Θαλασσα - Νερά
Τοπίο
Παραλία
Προηγούμενο άρθροΠαραλία φαράγγι Αγίου Δημητρίου Νότια Εύβοια
Επόμενο άρθροΠαραλία Αρμυρίχι Ευβοίας
Με όρεξη και αγάπη για την πόλη μας
paralia-vythouri-eviasΔϋσκολος δρόμος αλλα έχει μια ατμόσφαιρα και ένα μυστήριο αυτή η παραλία που μόνο αν πας θα καταλάβεις Μαγικά Ολα! Παράθυρο στο Αιγαίο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ