Η Χαλκίδα αποχαιρετά έναν από τους πιο αναγνωρίσιμους και εργατικούς ανθρώπους της τοπικής αγοράς. Ο Γιώργος Τερτίπης, ο άνθρωπος που ταύτισε το όνομά του με το ομώνυμο σούπερ μάρκετ στην Έξω Παναγίτσα, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών, αφήνοντας πίσω του μια πλούσια κληρονομιά προσφοράς και επαγγελματικού ήθους.
Μια ζωή αφιερωμένη στην εξυπηρέτηση
Για δεκαετίες, το κατάστημα «Τερτίπης» δεν ήταν απλώς μια επιχείρηση, αλλά ένα σημείο αναφοράς για ολόκληρη την περιοχή. Ο Γιώργος Τερτίπης είχε καταφέρει να κερδίσει την εμπιστοσύνη των συμπολιτών του, προσφέροντας ποιοτικά καθημερινά προϊόντα σε τιμές που σέβονταν το πορτοφόλι του καταναλωτή.
Ιδιαίτερα γνωστός για τις χαμηλές τιμές του στα όσπρια, τα είδη παντοπωλείου, τα απορρυπαντικά, φρούτα και λαχανικά, τυριά και τα χαρτικά, ο εκλιπόντος είχε χτίσει μια σχέση ειλικρίνειας με τους πελάτες του, οι οποίοι γνώριζαν ότι εκεί θα έβρισκαν πάντα αυτό που χρειάζονταν χωρίς περιττά έξοδα.
Ο άνθρωπος που δεν γνώριζε «ρεπό»
Αυτό που έκανε τον Γιώργο Τερτίπη να ξεχωρίζει ήταν η απίστευτη εργατικότητά του. Το κατάστημά του λειτουργούσε με ένα ωράριο που φάνταζε ακατόρθωτο: από τις 6 το πρωί έως τα μεσάνυχτα, σχεδόν 365 ημέρες τον χρόνο.
Ήταν εκεί για τον εργάτη που ξεκινούσε νωρίς τη μέρα του, αλλά και για την οικογένεια που χρειαζόταν κάτι τελευταία στιγμή αργά το βράδυ. Παρά το γεγονός ότι το κατάστημα είχε κλείσει εδώ και τρία χρόνια, οι μνήμες της γειτονιάς παραμένουν ζωντανές, θυμίζοντας έναν άνθρωπο που έκανε την εξυπηρέτηση του πελάτη προσωπική του υπόθεση.
Το τελευταίο «αντίο»
Η είδηση του θανάτου του σκόρπισε θλίψη στους φίλους, τους συγγενείς και τους παλιούς του πελάτες, που θυμούνται τη γνώριμη φιγούρα του πίσω από τους πάγκους.
Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί την Τετάρτη 18 Μαρτίου, στις 3:30 το μεσημέρι, στο Κοιμητήριο Χαλκίδας, όπου συγγενείς και φίλοι θα έχουν την ευκαιρία να αποχαιρετήσουν έναν αυθεντικό εργάτη της ζωής.











